Kaj je L – karnitin?

Je naravna hranilna snov, ki je nepogrešljiva pri energetskem metabolizmu. L-karnitin je najpomembnejši element v zadnji procesni fazi, ki  razgrajuje maščobo. S procesom prenašanja maščobne kisline do energijskega celičnega središča, prinaša ogromno količino energije, ki bistveno poveča zmogljivost organizma pri vadbi. Proces zagotavlja, da proste maščobne kisline ne bodo shranjene v obliki maščobnega tkiva ampak iz njih pridobi energijo.

Prav tako je L-karnitin tudi element, ki preprečuje težave s srcem. Njegov primanjkljaj povečuje tveganje za pojav raznih bolezni, kot je aritmija, premajhna moč krčenja srčne mišice, hipoksija ali atrijska fibrilacija. L-karnitin je znanstveno dokazan kot skoncentrirano prehransko dopolnilo, ki pomaga pri vzdržljivosti, zmanjšani mišični utrujenosti in izboljšani regeneraciji.

športna prehrana


L-karnitin je v telesu pomemben ker:

  • pomaga pri izgorevanju maščob
  • skrbi za boljšo kondicijo
  • spodbuja regeneracijo po telesnih naporih
  • srce in imunske celice oskrbuje z energijo
  • preprečuje prehitro utrujenost pri telesnih naporih

L-karnitin za vzdržljivost: l-karnitin povečuje količino kisika, ki ga telo porablja med športno vadbo

L-karnitin za manjšo mišično utrujenost – Med naporno fizično vadbo pride do izločanja amoniaka v mišičnem tkivu, ki pomeni mišično utrujenost. L-karnitin to izločanje preprečuje, zato je zelo uporaben pri dolgotrajnih vzdržljivostnih naporih.

L-karnitin za regeneracijo – fizična vadba deluje na telo zelo stresno, kar lahko občutimo več dni po vadbi. L-kartnitin pospeši regeneracijo po končani aktivnosti.

Kje v vsakdanji prehrani se nahaja L-karnitin?

  • Rdeče meso (npr. jagnjetina, meso srne, govedina) vsebuje veliko L-karnitina.
  • Ribe, perutnina, mleko in materino mleko vsebujejo manjše količine
  • živila rastlinskega izvora vsebujejo zelo malo L-karnitina ali pa sploh ne.

Athlete pa je skupaj, z Athlete L-karnitin sirupom, poskrbel da bo v tvoje telo vnešenega dovolj L-karnitina.

Revolucionaren Athlete L-karnitin sirup bo poskrbel, da bo tvoje dobilo vse kar potrebuješ za dobro počutje in zavidljive rezultate! 

 

Save

Save

Save